måndag 28 maj 2012

Vit, vit eller vitt mot grått?!
































Pingsthelgen med högsommarvärme sprang förbi men vi hann njuta...och vi har cyklat ner till badet, med picknickkorg för första gången och barnen har hoppat från bryggan och jag har faktiskt också simmat några simtag... det Ni är livet på en pinne. 

Morsdag med frukost på sängen av underbara ungar som ställt klockan och dessutom sjöng ja må hon leva, förgyllde även söndagen, så söta!!! 

Syreénerna blommar för fullt, doft efter doft avlöser varandra... Här är vita syréener från tomten och vallmon som passade så bra ihop i vasen på bordet ute.

Vitt eller vitt?!

Nu behöver jag lite tips... 

Huset ska putsas inom kort och killen som ska putsa ringde mig som då blivit hänvisad av min man att ta det direkt med mig... Hm, tack för den ;-) 

Han undrade vilken färg vi skulle ha, vitt sa jag... mm men vilken vit och så rabblade han upp alla dess färkoder och brytningar och förklarade det ena med det andra och det blev genast alldeles för svårt.

Vitt med brytning mot svagt gult eller med brytning mot svagt grått?! Lutar åt svagt grått...men huset här bredvid oss har mot svagt gult och det är riktigt fint...därför blir jag tveksam.

Någon som har erfarenhet av detta?

Hoppas Ni haft en underbar helg!

Många kramar 
Malin 

onsdag 23 maj 2012

Ny gärdsgård...


















Vädret är ju något så underbart just nu så man blir helt salig... Dessa dofter, grönskan och fågelkvittret och alla dessa blommor... Njuter njuter som bara den!!!


En skön kväll med bästa syster och hennes sambo och deras 2 veckors bäbis. Såååå mysigt! Jag bjöd på hemmagjord Cesarsallad och till efterrätt varierade jag mig för en gångs skull och gjorde hallon milkshake, riktigt gott och läskande i värmen.


Gärdsgårds "gubben" har varit här och kikat på hans blivande projekt, att göra en ny gärdsgård helt enkelt. Inget vi hade tänkt från början, men efter att grävarna körde ner den (dom trodde inte att vi ville ha den för den var ju så gammal...suck!!!) och förstörde det mesta så har vi inget val. 


Nu blir det ny gärdsgård på gammalt traditionellt vis och lite högre än standard som är 1 meter.  Klart till midsommar sa han, vi får väl se och hoppas att det blir så...


Bjuder på en gullviva från tomten och en gammal yoghurtglasburk som jag hängde i äppelträdet från dag 1 när tomten var vår...en aning tokig är jag, men det vet jag ju ;-)


Kram på Er!
Malin

måndag 21 maj 2012

Rosenskära & örter...
























Från Zetas kom det med lite smått och gott upp till tomten... 

Persilja, rosmarin, timjan, basilika, vitlök, potatis och några fröpåsar... 

Lavendel och rosenskära får äran att fylla ut landet och gräslök, mynta och citronmeliss hade jag redan sedan tidigare... Det här får räcka så länge!

Vi får väl se om vår väldigt "enkla" variant av örtaträdgård blir klar i veckan. Lite före och efterbilder kommer jag lovar...

Härliga försommar är äntligen här å vad jag har längtat!

Kram Malin

söndag 20 maj 2012

Härlig helg...








Denna utsikt över Stockholm vaknade vi till i morse...

En härlig helg på Hotel J i Nacka, rekommenderas varmt för dig som vill få lite avkoppling, skärgård och valmöjligheten att ta båten till Djurgården eller direkt in till Nybrokajen... Och det är sååå fint, riktig marin känsla, fint inrett och väldigt trevlig avslappnad service, åå vad jag tycker om det här hotellet.

Vi tog några timmar på stan (ej högklackat...) och gick till några av våra favoritbutiker, tog en långlunch i solen med ett glas rosé... Middagen intogs sedan på Hotellet och vid vattnet där de har sin restaurang, vi valde dock inte Båten som ni ser på menyn, ha ha...tyckte dock att den var lite kul.

På vägen hem stannade vi på Zetas som är helt underbar...jag mår bara sååå bra när jag får gå där och inspireras och njuta av allt vackert...

Vilken helg! 

Äntligen, 7 veckor efter akut diskbrocks operation klarade jag av att sitta i bilen (med skön kudde) och gått lite på stan även om vi har tagit det jätte lugnt. Känner mig ny i kropp och själ, tänk vad lite miljöombyte kan göra, och allt detta med min helt fantastiska man!!!

Kramar Malin




fredag 18 maj 2012

Vinst till mig...







Idag är jag sååå glad för jag har vunnit en fantastiskt fin vinst då jag var med i en utlottning hos fina Anette som har bloggen Lantlif

Tusen tusen tack Anette!!!! 

Om du bara visste hur glad jag blev när jag fick se din kommentar att vinsten gått till mig?! Lantlif har jag följt sedan hon startade sin blogg för fem år sedan och strax därefter startade jag min förra blogg, Whiteseason. Det känns som jag känner Anette väl fast vi aldrig träffats... Varm i hela hjärtat är jag, tack än en gång !!!

Några bilder kommer idag från ett torp precis utanför köksfönstret där vi bor idag och jag tyckte färgerna var så fina.

Så här ser det ut här och var i samhället där vi bor, gamla små övergivna torp som tidigare varit sommarstugor med igenvuxna trädgårdar med så mycket charm så man blir helt salig... 

Jag önskar inget hellre än att de fick vara kvar och bevaras, eller att man i alla fall sparade lite när man ska sälja av den som tomt. Vem vill inte bygga ett nytt hus med ett gammalt fruktträd och uppvuxen syren berså? Vi ville det och som tur var fick vi chansen att köpa direkt från privatperson. Men de flesta husföretag planar allt med marken vilket jag i alla fall tycker är sorgligt...

Hursom detta torp är som sagt övergivet och kommer säkert rivas inom kort, här växer detta träd med fantastiskt vackra ceriserosa blommor, någon som vet vad det är för något?

Ha nu en jätte skön fredag alla rara! 


Kram Malin 


torsdag 17 maj 2012

17:e maj...










Å...Solen skiner, vilken härlig ledig dag... Morgonkaffe och långpromenad avverkad, inga måsten utan bara vara... 

Har en underbar svärmor som är frissa, hon tyckte jag hade lite väl mycket utväxt i hårbotten så om jag kom över skulle hon fixa till det... Vad säger man då?! Tack snälla rara!!!

Ett stycke pardörrar i samma grå som fönsterspröjsen har kommit. Nu har de plast på sig fortfarande eftersom huset ska putsas om en vecka. Jag tycker de blev fina för att vara standard från A-hus, drömmen var givetvis en klassisk Skånedörr eller en från Leksandsdörrar... det kan det få bli när vi har pengar över som vi inte vet vad de ska gå till ;-)

Bästa dagen till Er alla, njuuut!

Kramar Malin 

onsdag 16 maj 2012

Äppelblom...








Några timmar på jobbet denna onsdag, skönt att det funkar halvdagar... Sen är det vila ryggen, promenad och mys med barnen!

I vårt lilla krypin "Compact Living" händer inte något vad gäller inredningsbiten... Utan här dekoreras det med enkla medel, såsom några blommande äpplekvistar, förgätmigej och det som naturen bjuder på.

I morgon blir det en skön dag uppe på tomten, och som vanligt får sitta på kyrkbänken med några sköna kuddar och en kopp kaffe, jag börjar lära mig att inte få göra något ;-) 

Ja just det, entré dörrarna har kommit och är uppsatta, de måste jag visa här i morgon.

Tusen kramar, kul att du tittar in här!

Malin

tisdag 15 maj 2012

Fina caféstolar...



Väntar på leverans av några fina trädgårdsstolar... 


Min väninna har valt fina gröna till ett runt grönt cafébord och jag har faktiskt valt svarta stolar och tillhörande bord... Men nu när jag kikar på bilden igen så är det nästan så jag ångrar mig, jag var så nära att välja den blå... Hm! Ja ja det blir nog fint, kul att testa något annat någon gång :-)...


Nordal har förövrigt helt fantastiskt fina möbler perfekta att ha både inne som ute... 
Är det någon av deras produkter som du är intresserad av, då är du varmt välkommen att kontakta mig! 


Önskar Er en fortsatt skön vecka!
Kramar Malin


fredag 11 maj 2012

Med tegel...








Nu har päronträdet utanför köksfönstret börjat blomma...(nu låter det ju som om vi bor i huset men det gör vi ju tyvärr inte...) Det är såå fint!

Från köket ser ni en balkongdörr som kommer leda till altanen som vi inte vet riktigt hur den ska se ut än, vi vill göra lite mer än rektangulärt...vi får se hur det blir, kanske lite "Ernst" ha ha. Man ser bort till vår lilla vita bod som jaa...den ska målas en gång till och hängrännor skall bytas ut och så ska vi ha lite grus där borta...men det kommer vartefter. Min kära K han har kämpat med att gräva ut de tidigare gamla landen där drömmen om lite örter och godsaker så småningom ska få växa, gamla pallkragar målas vita...lite gårdsgrus ska köpas in, det finns att göra men för första gången så inser jag att det kommer att få ta sin tid och jag försöker njuta och inte känna stress... 

Huset hade blivit med tak och antikteglet blev fint tycker jag, lite annorlunda och det skiftar i olika ljus och vinklar, men jag är nöjd. 

Äppelträdet blommar utanför entrén och små violer blommar på stenmuren... Det är fantastiskt att följa allt som händer med huset och tomten från dag till dag!

Nu är det fredagsmys med tre små killar och en stor! Och det ska ni veta det är det bästa som finns, min finaste familj som betyder allt för mig!


En härlig helg väntar!

Kramar till Er alla & ha nu en jätte skön helg!
Malin

tisdag 8 maj 2012

Vackra vår...





Underbara vår!!!


Man blir lika lyrisk varje år... tänk vilken tur vi har i Sverige som har dessa årstider... Alla är dom lika underbara, men just nu är våren min favorit :-)


Bigaråträdet på vår tomt är helt bedårande, vitt vitt vitt helt översållat av vackra blommor...  Vi har satt upp en fågelholk på boden som ni ser på bilden och där bor nu fru "blåmes". Varje kväll när vi är uppe vid tomten springer en ekorre fram och tillbaka och verkar bo där någonstans...och det är ett väldans tjatter på fåglarna, jag bara njuter, visst är det härligt!? Några timmars jobb per dag, sjukgymnastik, vila och promenad på det...japp nu känner jag att det finns hopp även för mig...


Men det bästa av allt är att min älskade Syster och hennes sambo fick en son igår... En helt obeskrivlig känsla och jag har blivit moster för första gången och mina barn har fått en liten kusin... Det är Lycka !


Så nu gick jag in på Julias fina butik och klickade hem en fin liten sak till min lilla systerson. Tänk sååå mysigt att få sniffa bäbis...Åhhh!


Kramar till Er alla & njut nu av dagarna!
Malin 

söndag 6 maj 2012

Trädgårdsdekoration...





Ännu en helg har passerat, vackert väder med klarblå himmel men lite kallare...

Hittade den här fina... vad man nu kan kalla den?! Den står på en stålpinne och jag köpte den på Blomstertorget i Linköping och satte en söt viol i den. Det är som ett lock med spänne bara att öppna och fylla med det man tycker är fint... 

Just nu så står den vid vårt dvärg äppelträd på framsidan(40 år gammalt fick vi berättat för oss av en äldre herre som beskärde våra fruktträd) Vi är såå glada över att vi var envisa och kämpade hårt för att äppelträdet skulle få vara kvar när de började göra grunden och schakta runt om, det var inte så självklart och mutter mutter var det pga det...

Det har varit en skön helg med släkt och vänner! Idag har min kära K börjat måla kyrkbänkarna vita och jag har gått runt och känt av sollägen, funderat på hur altanen ska se ut och hur den ska ligga, även klurat på hur örträdgården ska se ut... det kanske inte är så dumt att det är några månader kvar tills huset är klart, så saker och ting får landa och man får chans att vrida och vända på allt... Och kanske är det bra att jag inte gör några förhastade saker i trädgården eftersom jag inte kan använda min rygg... Mm så är det :-)

Hoppas Ni haft en skön helg!

Kram på Er,
Malin 

onsdag 2 maj 2012

Blommande körsbärsträd...







Äntligen kom solen och värmen!

Ååå vilken härlig helg och vilken strålande Valborg...

Huset har fått några takpannor, kyrkbänken står redo för att målas vit...(ångrade mig, hade tänkt måla svart) körsbärsblommorna blommar på riktigt och jag har börjat jobba några timmar om dagen och killarna har invigt sina nyinköpta vattenpistoler.... Underbart!


Bästa torsdagen till Er!
Kram Malin