tisdag 26 mars 2013

Snart är det Påsk!














Lite mer fjädrar,

ägg, björkris, körsbärskvistar, tulpaner, påskliljor och blåbärsris....

Det är Påsk för mig!

Påskgodis har nu inhandlas till barnens ägg som jag är rätt övertygad om att påskharen gömmer påskäggen på något riktigt svårt ställe, (önskemål från barnen)... 

Längtar efter Påsken, det ska bli så skönt att få vara med nära och kära och bara njuta och ta det lugnt!


Nu blir det dillkött hos mormor, så här en tisdagskväll, hur mysigt som helst...


 KRAM






måndag 25 mars 2013

Där stod det...















Kikar in för att visa ett av fynden från igår! 


Ett litet bord stod "visst" bredvid kassa disken på Billa igår när jag skulle betala mina små fynd. Mer än prisvärt och faktiskt perfekt storlek i hallen. En spegel eller tavla får det bli sen någon gång och ett klädskåp också som jag nämnt tidigare... Allt får ta sin lilla tid och det är väl en del av charmen. 


Blandar in mer och mer träfärger för att mjuka upp här hemma, det är riktigt ljust märker man nu när solen visar sig från sin bästa sida... Ljust i all ära men bländad är inte riktigt lika mysigt...ha ha.. så det är nytt för mig att börja bryta av, jag som alltid bara haft vitt. Men jag gillar det mer och mer, själva blandningen av trä, vitt och några mörka detaljer, det ger en lugn och skön känsla precis som jag vill ha.


Idag har vi bokat vårt gulliga hus som vi hyrde förra sommaren på Gotland, det var barnen som ropade hej vilt när vi frågade vad de helst ville göra i sommar... Ååå kan vi inte åka tillbaka till Gotland skrek dom i kör, så så får det bli, ska bli riktigt härligt.



Kram i kvällsolen!

Malin

söndag 24 mars 2013

Söndagslunk...















Solen skiner den här helgen också!


Så himla skönt det är med dom här ladda upp batteri helgerna... Solen skiner, kallt är det men solen den värmer och fåglarna kvittrar... Våren är inte långt borta!


En sväng till Blomstertorget har det blivit för att inhandla påskens vårblommor, lite björkris med pärlhönsfjädrar står nu både ute och inne och vaktelägg från förra årets påsklåda har kommit fram. En väldigt enkel dekorerad Påsk i jordnära färger. 


Nu blir det en sväng ut till underbara Billa Gård. Har Ni inte varit där och bor i Linköpingsområdet så rekommenderar jag det varmt, en riktigt livsnjutar butik i härlig lantlig miljö en sån butiksom jag tror de flesta mår bra av att besöka. Sen blir det en långpromenad i solen på fina isen.



Skön söndag till Er!

 Kram



onsdag 20 mars 2013

Lite mer textillims fix...
























En mitt i veckan hälsning!



Helgen var ju bara hur underbar som helst med strålande sol och vindstilla nere på isen, det kändes som man var i alperna för sådan värme var det, en riktigt skön helg med släkten och bästa syster yster. Mysigt!


När jag klädde om kattklösen så fick jag lite tyg över så lampan som står på skrivbordet där uppe och stolsdynan som jag tänkt klä om många gånger fick sig äntligen en enklare uppfräschning. Stolen är min när jag sitter och jobbar men jag får visst dela den med Smilla numer vilket är helt ok, hårig blir man ju ändå...


 Här uppe är det väldigt enkelt och spartanskt, men så får det vara, saker och ting måste få växa fram, och efter att jag tagit korten på Smilla så hämtade jag klädnypor och satte på väggen med några av mina inspirationsbilder som jag har i mina olika projekt.



Nu sover barnen gott, brasan sprakar fortfarande, vi har suttit som klistrade framför djurakuten som barnen och jag tycker är så spännande... En ska givetvis bli veterinär och sen började brandmännens program och då ska nästa bli brandman ha ha så söta dom är våra älskade små trollungar.



Önskar Er en fortsatt skön onsdagskväll! 

Kram Malin




fredag 15 mars 2013

Trevlig helg!










Med dessa ranunkel vill jag önska Er en trevlig helg!


Solen ska visst fortsätta skina i helgen så det ska bli helt fantastiskt att få vara utomhus så mycket som möjligt i helgen.

 Vi får besök av min kära pappa med fru som bor på västkusten och min syster med familj kommer också hänga här hela helgen, så det ska bli riktigt mysigt. Ner till isen det ska vi garanterat i morgon med eller utan skridskor och grilla korv, det är livet på en pinne...


Kram på Er! 

Malin

Lika ful kanske...















 Å så blev det fredag!


Visar några bilder som jag lovade igår på kattklösen. 

Men jag vet inte om det var så mycket att visa. En fortfarande ganska ful kattklösare måste jag nog säga, men vad tusan....den smälter in liiite bättre i alla fall, och katterna gillar den väldigt mycket. Lite kattleksaker med kattmynta i så är fredagkvällen räddad även för dom, så söta.


Kram till Er!



torsdag 14 mars 2013

En kattklös...














...hur vacker är den?!


Jag fattar inte hur de kan klä in dessa kattklösare med så gräsliga tyger?

 Jag har ju några katter, de är både ute och inne och de kommer och går precis som dom vill. 
Men de här vita små prinsessorna Flinga och Smilla, ja dom har inte varit ute många minuter denna vinter och då behöver de få klösa.
 Denna kattklösare används flitigt men står gömd där uppe bakom soffan i allrummet, så ful är den.


Nyfikna blev dom så det räcker och blir över när jag lyfte ner den idag efter jobbet för att göra en liten remover. Nu är jag precis klar, och jaa den kan faktiskt stå här nere nu, visar Er i morgon när det är dagsljus! Råkade visst fixa en lampskärm och en stolsdyna i bara farten, tänk vad kul det är att fixa lite med så enkla medel, textillim och en stuvbit...



Nu blir det lite film innan det är dags att sova! 


Kram Malin


tisdag 12 mars 2013

Mårbacka...

















 Längtar såå efter våren!

Solen skiner och det är ju helt fantastiskt väder ute... meeen såå kallt!!!!


Här hemma händer det inte mycket på inredningsfronten, det är mycket jag vill göra men jag får liksom inte tiden att räcka till, sen är det mycket annat som prioriteras för handla grejer till hemmet, njaa det vill man ju inte göra och kan man ju inte göra hela tiden eller hur?!


Pärlhyacinter och mårbacka i sovrummet ger i alla fall lite vår inomhus så länge, i helgen blev det faktiskt en kaffe vid husväggen och tänk såå underbart det är!


Nu ska jag iväg på lite tjej trevligheter, ska bli mysigt så här på tisdagskvällen när man är som tröttast ha ha... Ha det så gott så länge!


Kram Malin



söndag 10 mars 2013

Körsbärskvistar...













Å så var det Söndag igen, hej vad det går!!!


Veckan den har då minst sagt rusat i hundra åttio... Så jag har inte orkat ägna mig åt så mycket annat när huset väl varit tyst på kvällen, allra minst att knäppa på datorn...


En himla massa har vi fått gjort i helgen i alla fall, vårenergin har gjort sitt och igår var det ett par vändor till tippen. Och så stegar vi och mäter och planerar och drömmer för vår blivande altan och trädgård, snart så...det måste bara bli liite mildare och mjukare i backen. Ååå vad det kliar i fingrarna...


Ta hand om Er där ute!



Stor Kram från mig!

Malin

söndag 3 mars 2013

Sköna söndag...














Stickade pläden är från IKEA, vitt fårskinn och nya kudden från Zeta´s.



Godmorgon strålande söndag!


Solen skiner från en klarblå himmel, kan det bli mycket bättre?!

Här blir det snart en promenad ner till isen, en skön utedag med friska små killar. Och idag är det väl en prefekt dag att grädda årets första våfflor mums...  



 Ha en härlig dag! 

Kram Malin




lördag 2 mars 2013

I köksfönstret...






Kikar in och önskar Er en skön lördag!


Min son fick kräksjukan mitt i veckan och en jäklig illa variant...ghaa, så veckan blev inte riktigt som den var tänkt...just nu går vi andra och känner av och undrar vem av oss som näst står på tur...eller kan vi andra klara oss?! Hoppas hoppas...

I kväll blir det soffläge och melodifestivalen, himla skönt!

Kram på Er och hoppas att Ni håller Er friska!


Malin