måndag 29 april 2013

Utefix...





















Lyktor hänger nu i äppleträden...



...projekt trädgård har nu tagit fart. I helgen har vi jobbat med att få ordning på stenmuren på framsidan som behöver lappas lite här och där med stenbumlingar. Jag har delat på befintliga stenväxter som jag placerat ut över nya stenar så får vi se om de tar sig. Jag försöker bevara de perenner som finns och gräver ner lite här och där på innsidan av muren, det är fortfarande delar av trädgården som måste schaktas då det är nivåskillnader.


Altanbygget är påbörjat och grävskopan håller på och fixar till jordhögarna som legat där sedan huset byggdes.

Vi njuter av att allt äntligen börjar ta form och det ska bli så rackarns skönt med en altan.



I morgon kväll hälsar vi våren välkommen nere vid sjön där det är valborgsmässofirande.
 Det ska bli himla mysigt! 




Trevlig Valborgsmässoafton till Er! 



torsdag 25 april 2013

Det enkla...







Lastpallar wow...
 

Å så hittar man den där drömbilden och letandet efter den där loungémöbeln är som bortblåst...

Det får bli lastpallar, såklart!!!

 Googla på latpallar utesoffa så får Ni upp en uppsjö av underbara skapelser och man blir helt förstummad över hur fint det ena hemmet efter det andra har skapat och knåpat ihop sina olika varianter. Den här bilden är från Sköna Hem. Vi får se hur vår blir...

Just nu kliar det som tusan i fingrarna ju mer energin kommer tillbaka och solen lyser. Gammeldags klätter rosor i dovt rosa till framsidan är inhandlade som ska växa på varsin sida om entré dörrarna, ska bli så jäkla mysigt att få ta tag i trädgården nu.



Stor Kram till Er!




fredag 19 april 2013

Inspiration sommar...




Visst längtar man efter att hänga tvätten ute...




 Och den här bilden har inspirerat oss så så ska vi göra på framsidan till vår entré, stora stenplattor på gårdsgruset, så kanske man kan behålla några finskor som man trots allt har på sig ibland...







En ute dusch ser ju så härligt ut...


foton: hämtade från nätet

Inspirationsbilder på altaner och olika varianter av insynsskydd kan man inte få för mycket av när man står i just det skedet som vi gör nu.




Å så blev det fredag igen!


Själv har jag varit hos doktorn och gjort service, det skulle man nog göra lite oftare. Lite olika medikamenten fick jag med hem så det ska nog bli ordning på kärringa tillslut. Vilken långdraget skit man åkte på...men bara att kunna andas lite bättre igen gjorde ju susen, tröttheten lär väl sitta i ett tag till.

 Idag bjuder jag på lite härliga sommarbilder fredagen till ära. 
För viss längtar vi ut nu, som bara den kan väl säkert tilläggas!

I eftermiddag kommer grävskopan hit för att börja röja på vår baksida. Även förbereda med att sätta plint till vår blivande altan.
 Oj oj oj så skönt det ska bli att få bort geggamojan och denna stora jordhög som legat där sen vi flyttade in.


Så här ser det ut idag när vi öppnar altandörren från köket, ingen vacker syn direkt. Men det kan bara bli bättre... 





Njut nu av helgen, jag ska bara kurera mig och bara ta den väldigt lugnt... (min starkaste sida, "not" men jag jobbar på det...)

Trevlig helg! 


Malin



onsdag 17 april 2013

Ay Illuminate...


foto: Frida/Trendenser.se



Visst är den underbar?!



Helt underbar lampa ifrån holländska Ay Illuminate.
 En välkänd snackis bland eterns alla inredningsbloggar. 

Jag kan inte annat än att hålla med om att den är super fin. Jag gillar det här fotot som Frida Ramstedt/Trendenser har tagit, gillar hela stilen i sovrummet, avslappnat och naturligt skönt på alla sett, helt i min smak.



Lampan hade gärna fått hänga här....





...i vår hall.

 Tror den skulle passa bra här och mjuka upp det stora kala utrymmet. Tyget skulle nog göra sitt också så det känns lite varmare...

Lampan hittar du här.

Tror jag är på bättringsvägen, men vet inte så noga för jag har mest sovit bort den här dagen också... Men nu har jag lagat mat till alla småtrollen och det fixade jag.



Kram  



tisdag 16 april 2013

Längtan...















 ...efter värme & sol!

Födelsedagsfirande och smarrig söndagsfika med goda vänner här hemma,
 ja det var den helgen.

 Sen kom någon skit och jag har legat däckad sedan söndag kväll... Ont i lungorna, mega hosta och såå matt så jag bara sover... Känns sisodär kul! Jag som var igång med att cykla till jobbet och ökat på träningen och det är ju då min rygg mår som allra bäst, suck!

 En kär vän har gjort den fina vita krukan alldeles själv som jag har på matbordet, jag blir helt förstummad, sååå fiin, tack snälla! Annars så väntas här nog mest efter sol och värme, och efter grävarna som ska plana ut vår tomt i veckan och snickarna som ska ta tag i altanbygget.

 Så trädgårdstidningar är min lektyr för närvarande, härlig inspiration för själen. Och så vill jag bli frisk...


 Kram

tisdag 9 april 2013

Att känna vår...











Att komma hem & på vägen känna våren...

Visst är den här tiden helt magisk...bara det att cykla hem från jobbet åååh så skönt, rensa huvudet och så blir man piggare av ljuset, det är bara så. Tussilago, fast det är minusgrader på morgonen så lyser de som små solar i dikeskanten när man cyklar hem. Det där med tussilago det är något särskilt, det sitter då verkligen i sen man var liten, då man plockade pyttesmå ja dom allra första och gav till sin mamma som hon så snällt ställde i en äggkopp på köksbordet och tänk, så glad hon blev varje vår...


Ljuset flödar här inne när man kommer hem, en ljusgrå och vit randig kudde från Billa Gård är väl det enda nya våriga i soffan just nu.


Skön kväll till Er!

Malin

måndag 8 april 2013

Glad Påsk...




 






...skulle jag ha skrivit för över en vecka sen...
Till och med tupp j...kln hade jag tagit kort på ha ha...



Men jag kom av mig för vi har haft så mycket trevligt omkring oss, så så blev det med det. Glad Påsk i efterskott till Er alla!

 Jag hoppas alla haft en skön påskhelg och kanske till och med lite ledighet på det?!


Stor Kram!
Malin