tisdag 28 maj 2013

Blivande soffa?...












Jaa vad säger Ni, dagarna dom rusar... 



Ännu en skön helg har passerat... Å så fick jag några extra pussar och fint pyssel från skolan på självaste morsdag, jaa det kan ju inte bli bättre.


Sen är det vardag och man hinner inte så mycket mer än att jobba, laga mat, göra läxor och sen är det diverse aktiviteter. Idag fick jag baka lite snabbt efter jobbet för att vi hade kvällspasset i lilla kiosken vid fotbollsplanen här i området, så där har vi hängt i kväll och grabbarna har spelat fotboll.


När vi kom hem så lastade vi ur lastpallar från bilen och försökte lägga ett pussel hur vi vill ha blivande soffan mot förrådet. Här har vi kvällssol så det blir en trevlig hörna, på dagen skuggar träden vilket barnen tyckte var super i helgen då de satt på rad på dynor och mumsade sin lunch då dom tyckte det var för varmt... Så visst är det skönt att kunna variera sig.


Nu är det ben som ska sättas dit och en front planka eller hur man säger... och så ska vi måla pallarna vita. Sen ska vi nog sätta hjul på en lastpall som vi kan ha som bord sen. Vi får se hur detta blir, kan bli riktigt bra men kan också se helt hajkon tajkon ut...


Bambustaket har vi satt upp här också som insynskydd och för att göra det lite mysigt och ombonat, men jag vete tusan vad jag tycker om det, mysigt från altanens håll men utifrån ser det ut som vi har byggt någon liten hydda... Ja ja det får väl lägga sig...

Nä nu är jag så trött så jag stupar nog i säng, killarna sover äntligen efter tissel och tassel och fnitter...busungar.



Kram på Er och tack för alla fina kommentarer!


Malin


torsdag 23 maj 2013

En härlig torsdag...





















I dag har det varit en sån där extra kul dag på jobbet!



Min älskade lilla son var på sin 
första prao...


 Glittrande och kvittrande satt han där och frågade tusen frågor och hjälpte till med det mesta och hjälpte de flesta. Varm choklad från kaffemaskinen och fika såklart. Sen lyxade vi till det med en lunch på stan och det är då man inser att de börjar bli stora när man bara sitter där och babblar om allt och inget och ha så himla kul tillsammans, helt underbart!


Jag har plockat in kvistar från trädgården och just nu står en blandad kompott på köksbordet. Ormbunkar det har vi massor av och jag börjar tycka om dom mer och mer.


 Utanför fönstren är det mest jord och min envise sambo krattar och krattar och jämnar till där de schaktat och nu sååååår han gräs, ja ni hörde rätt, alla andra verkar rulla ut färdigt gräs här i området men inte vi inte...ghaa och jag som är lite otålig och vill få klart, ja ja det blir nog bra.


 Så Ni kan ju gissa hur dessa små fyrbenta varelser som vi har, och nu menar jag nog mest Smilla som ni ser på kortet, nassar ner. Trägolvet är väl det som är mest tacksamt men soffan den är inte vit och i vita trappan är det varje dag små tass avtryck hela vägen upp till barnens sängar där de mest sover om dagarna och efter springer jag och torkar och torkar. Överkast tvättas och rystas hej och hå.


 Ja ja det är livet på en pinne, men det är rätt härligt det med! Det jag egentligen ville säga var att det ska bli väldigt skönt med gräs.


Nu är de finaste av alla skatter man kan tänka sig här igen och det är det allra bästa, så nu blir det barnabus och mys för hela slanten...



Trevlig helg till alla Ni som kikar in här! 


Malin





onsdag 22 maj 2013

Nordens olivträd...




Utanför köksfönstret blommar päronträdet för fullt, sagolikt vackert.








Stenmuren likaså översållad av rosa och vita blommor...












Å så var det väl det här jag egentligen skulle skriva om idag...







Det brukar kallas för "Nordens Olivträd" 


Ett silverpäronträd har jag önskat mig i många år...



När jag var i blomsteraffären igår kväll för att köpa lite perenner till nya rabatten så stod det ju där...och ja så fick det bli. Det jag inte tänkte på när jag betalat var att jag hade min lilla Nissan Micra och den är ju inte så stor... Men in kom det, man fick bara trixa lite som jag bara tror att vi kvinnor kan. Tur att ingen såg mig. Och min sambo, oj oj han var impad, för när han kom hem stod det ett träd på gruset och han undrade just hur jag fått hem det ha ha..



Nu är det i alla fall planterat på framsidan av huset, tror det kan bli fint till perennerna som jag inte köpte. 



Kram Malin


måndag 20 maj 2013

Äntligen en altan att njuta på...






























Hej på Er, hoppas Ni haft en skön Pingsthelg?! 



Vi åkte till min mammas sommarstuga vid kusten för att lägga i båten och umgås med mamma med sambo, min mormor och morfar och jag, K och mina grabbar, hela familjen och ååå vad vi skulle njuta i det vackra och varma vädret...pyttsan heller, 10 grader och regn. Ja ja trevligt hade vi i alla fall och visst är det skönt att åka bort lite. 


Men så kommer man hem två dagar senare och körsbärsträdet har nästan blommat över men päronträdet utanför köksfönstret står i full blom och det är bara såå vackert, krispigt grönt så man baxnar...helt underbart!


Så här blev altanen...äntligen, sååå skönt och så rent det blev helt plötsligt, nu slipper vi jorden och geggan...katterna har redan intagit den och ligger och lapar sol eller spanar på fåglar.


 Det blev IKEAs vita flätade stolar som jag är riktigt nöjd över, underhållsfria och riktigt sköna att sitta i både med och utan dyna. Bordet är också nytt och det är från IKEA, kyrkbänken som jag haft på framsidan fick jag slipa igen och måla om med fönsterfärg fast vi målade det förra året, men visst den har stått ute hela året. Tyckte det blev en trevlig kombo. Med tanke på att vardagsrummet är precis innanför så ville jag inte har för tunga möbler utan jag ville att det skulle kännas luftigt. 


 Och så gjorde jag fynd när vi var på IKEA och hittade dessa stora olivträd för 129 kr, yes ni hörde rätt, helt galet och de är stora vill jag lova. Tack sa jag och köpte tre i ett bräde, ha ha... Korgarna som ni skymtar köpte jag på myrorna här i stan för 40 kr, det kallar jag trevlig shopping och de passar in med sin ljusa färg till altanen.


Borta vid förrådet tänkte vi påbörja vår lastpallsoffa, vi ska bara göra klart allt annat innan, som att fortsätta så gräs och fylla på med matjord. Man vill så mycket och man är lite här och där, här är jag tyvärr inte så strukturerad som annars. 

Nu i kväll så började jag helt oplanerat göra två rabatter, en rabatt på framsidan vid stenmuren, och en vid altanen och på något sett så har jag allt i huvudet, vilka blommor och växter, höga låga och nyanser, jag älskar det där med att skapa, skulle kunna hålla på i timmar. Men nu tvingade vi oss in. Mitt i allt så kommer man ju på att rabatterna ska fyllas med växter också, och det är ju inte gratis, fy fasiken vad det kostar. MEN det är fint som det är och det är väl lite av charmen att ha trädgård, man har alltid drömmar och ideér och det tar liksom aldrig slut...ett långt härligt livsprojekt.



Jag ska uppdatera Er lite bättre framöver vad jag pysslar med, lovar...





Kram Malin




tisdag 14 maj 2013

Blommande stenmur...





















Stenmuren har börjat blomma...den är helt ljuvlig.
 Tänk vilken tur att vi lät den vara och inte blåste på med högtrycken som vi tänkt från början...hm, tur man tänker till ibland.

Altanen ja...känns som den aldrig blir klar fast jag bjuder snickarna på bullar, chokladbollar, dricka och allt möjligt fika bröd om kvällarna ha ha... Men i kväll tror jag att de smäller på de sista bräderna. Det blir ju väldigt stelt och kalt men tanken på sikt är att ha planteringar framför altanen så det ser lite vildvuxet ut, en bambumatta har vi köpt som vi ska fästa på en del som insynskydd, kan bli bra...ska bli kul att testa i alla fall. Halva baksidan har vi sått gräs så trädgårdsmästaren är ute och vattnar om kvällarna, det är alltså min sambo.

Så här såg det ut i förra veckan och då satt vi ute i trädgården och käkade mat, himla mysigt att sitta så där ute i gräset under körsbärsträdet. Japp så då bestämde vi att grythyttanstolarna minsann får vara kvar där för det är där själva gunget kommer till sin rätt... Jaha så då var vi plötsligt lite stolar kort till altanen. Ni ska få se vilka det blev i veckan.



Kram så länge 

Malin



tisdag 7 maj 2013

Smultrongården...













Solen skiner mina vänner...





Visst är det väl helt underbart ute, man blir ju helt salig. Även att jag suttit inne hela dagen på jobbet så, ja belöningen kom när jag slutade, bara att hoppa på cykeln och cykla hem i en tunn tröja... jaa då känner man att man lever och ett Ronja skriiiik skulle ju passa perfekt en sån här dag.

 Man vill ju liksom inte gå in på kvällen hur trött man än är... igår sådde vi massa gott i våra små odlingsbäddar som blir perfekt till sommar grillen, och så platerade jag rabarber, det saknar jag så mycket så heja heja nu måste det växa fort så jag får mig en god rabarberpaj pronto. Lite häck har vi planterat för att bygga vidare på den gamla, fix och trix men himla sköna avkopplande aktiviteter efter en dags jobb som sagt. Det är avkoppling för mig i alla fall.

I lördags åkte jag och min jobbarkompis till Smultrongården, en skön och välbehövlig dagsutflykt, en sån där feelgood dag, hon och jag, babbel som bara tjejer kan och till råga på allt så är hon porscheägare så för första gången i mitt liv så börnade vi porsche vilket inte var fy skam så det var med stora smilgropar vi kom fram, ha ha.

 Alltid lika trevligt att komma till Eva som är ägarinnan. Det känns som man kommer hem till henne varmt och välkomnande med sååå mycket fina saker och härliga kläder...och deras smaskiga fika. Den här gången prioriterade jag mig själv lite som jag är väldigt dålig på, så lite nya fina eller snarare coola vår kläder fick det bli med hem. 

Kram på Er,
 nu ska jag kolla till snickarna som skruvar för fullt på altanen.



Malin 



torsdag 2 maj 2013

Medelhavet i köket...


















Mitt första limeträd står på köksbänken och det doftar väldigt gott men lite för starkt kan jag tycka, men det lägger sig väl, just nu så blommar den som bara den. Man ska dutta lite på blommorna med ett finger en efter en så blir det massor av fin frukt sen, egen pollinering alltså. 

Färska örter och lavendel står just nu i köksfönstren där de trivs väldigt bra och det känns lite lyxigt att kunna klippa av lite små toppar av diverse örter och sen använda direkt i matlagningen.

Fredag och snart helg igen, känns det som, tänk så mycket en ledig dag i veckan kan göra.

Jag tänkte dela med mig av ett ljuvligt gott recept som passar bra till helgens go fika som förhoppningsvis intas utomhus.


Citronrutor

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g kallt smör i kuber

Citronkräm
3 ägg
2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
1 citron, rivet skal och saften
florsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa snabbt ihop till en smulig deg.
2. Tryck ut degen i en fyrkantig form 20x25 cm i diameter.
3 Förgrädda pajskalet i ca 15 min eller tills det fått lite färg.
4. Citronkräm; Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjöl, citronskal och saft.
5. Häll citronkrämen i pajskalet och låt grädda i ytterligare 8-10 min tills den precis har stannat.
6. Pudra över rikligt med florsocker när kakan fortfarande är varm. Skär kakan i små fyrkanter...



Servera med en klick grädde eller glass!



Kram Malin 




Life...


Första maj tillbringade vi bland kameler...



 bajsätande noshörningar...



och så skogens konung förstås, dock inte älgen i det här fallet...


En riktigt skön dag, lite lagom varmt/kallt om man nu kan säga så... Vi strosade runt, hade picknick mitt framför chimpansernas egenpåhittade uppvisning, så charmiga och roliga med världens sötaste små ungar, och så årets första mjukglass med strössel... Det är vår det!


Och sen stod vi där i kön, 45 minuter innan ens föreställningen började, men det var det värt... Vilken show! Magisk och sååå vackert och så toppat med lite Titanic musik till det, ja där satt vi med tårar i ögonen eller i alla fall jag som vanligt och önskade att jag hade blivit delfinskötare...ha ha...








En riktigt härlig dag med alla grabbar...

Hoppas Ni hade en skön 1 maj! 

Kram Malin