fredag 28 juni 2013

Fredagsbukett & marängtårta...


















En fredagsbukett till alla Er som kikar in.
 Skönt med helg, eller hur?!
Jag skrev ihop marängtårtan som jag gjorde till årets midsommarafton, en riktigt god sommartårta!



Ljuvlig Marängtårta (som har många namn..)

Botten
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
5 st äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng
5 st äggvitor
2,5 dl strösocker
flagad mandel

Fyllning
Vaniljvisp
Grädde
Bär efter säsong


Botten:
 Sätt ugnen på 150 grader.
 Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
Vispa smör och socker poröst.
 Rör ner en äggula i taget.
 Tillsätt mjölken och sist mjölet som blandats med bakpulvret.
 Rör till en jämn smet.
Marängen:
 Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum.
 Vispa ner resten av sockret.Bred ut smeten till bottnen i långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 centimeter.
 Bred över marängen toppigt. Häll på flagad mandel om så önskas.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa kakan och låt den sedan kallna på pappret.


Lägg ihop bottnarna med grädde/vaniljvisp mellan, eller häll direkt på grädde/vaniljvisp och en himla massa jordgubbar över...


Trevlig helg!

Stor kram

 Malin


tisdag 25 juni 2013

Dagens ljusinsläpp...




















God afton!


En himla skön midsommar har vi haft på traditionellt vis med dans kring midsommarstången, även en svängom blev det på kvällen på dansbanan i styrdansens tecken ha ha och grabbarna stod och as garvade dom tyckte att vi såg allmänt fåniga ut och så det klassiska nattbadet. 


Annars är det fortfarande jobb och vardag här hemma, jag tog några bilder från ljuset som är så fint här inne... Takfönstren från båda håll ger ett ofantligt ljusinsläpp. Nu har vi äntligen satt upp mörkläggnings rullgardiner på den ena sidan då det också värmer på rätt rejält och det gjorde stor skillnad vill jag lova...


Blommor & gräs står på golvet i hallen i all enkelhet plockat från dikeskanten precis utanför... så som det är som vackrast, tycker i alla fall jag.



Kram 








tisdag 18 juni 2013

Spaghetti...




Att öppna upp när man kommer hem efter en dag på jobbet är helt underbart..





Spaghetti stolarna är en klar favorit...
 Första solstolen jag äger ever, det är inte illa va?! Jag som alltid önskat mig en vit trädäck solstol, men nu är jag ju plötsligt kärring med lite ryggbesvär, så här är komfort då valt framför snygghet ha ha, men jag gillar solstolen skarpt, nätt och lätt och riktigt sköna att sova i, 15 minuter power nap blev det idag efter jobbet, hur skönt var inte det?!






Soffan borta vid förrådet börjar bli klar, de sista penseldragen är klara, äntligen... Tack tack kära K!







 Å charmtrollet Smilla, åååå så skönt hon tycker att det är att ligga i skuggan och på altanen.








Tisdagkväll!


Skolavslutning och en skön helg har passerat, ny vecka med strålande sommar har börjat och snart nalkas midsommar och sommar med Ernst ha ha...kan det bli mycket bättre, nja...skulle inte tro det.


  Jag cyklar till och från jobbet varje dag och måste bara säga att det är sååå skönt den här årstiden, rackarns så skönt det är att börja och avsluta en arbetsdag så.

 Å så kommer man hem och öppnar upp altandörrar och jag bara tok njuter. Det är så himla skönt, än är det inte semester så det gäller att fånga varje ögonblick av sommaren här och nu.



Kram på Er!


Malin

onsdag 12 juni 2013

Morgonstund har guld i mun...










Även vardagen...

Det är något särskilt med morgonen...
 Lugnet, stillheten, ljuset... Några minuter innan alla vaknar i huset, insuper jag dagen från köket, sen är det full fart igen.


Ha en härlig torsdag!

Kram Malin






måndag 10 juni 2013

Lite mer blommor...




Ett brickbord från Blomsterlandet fick det bli till vår vilhörna, här ska vi ha två solstolar sen. Nu blev det en liten blomhörna i ljusblått och vitt.







Ett fikonträd har jag önskat mig i många år och nu har jag slagit till. Det är högt och rangligt, inte så värst fint, kanske därför det var väldigt bra pris? Än en gång fick jag knöööla in en liiiite för stor växt i min lilla lilla bil, men allt går, eller hur?!







Afrikas vita lilja... känns lite tjusig.





Och så ljusblå höstvädd... oj oj oj...






Visst är den vacker?! Och som Ni ser, efter sol kommer regn, men nu var visst solen tillbaka efter rejäla skyfall, jag var genomsur när jag kom hem från jobbet idag, eftersom jag cyklar och inte hade jacka med mig.







Till och med första buketten står på "nya" bordet...en lastpall, vitmålad med hjul. Inte så tokigt om jag får säga det själv.






Å söta Malva testar soffan... Nu ska den målas vit och så kanske det är dags att börja tänka till på sköna madrasser och några kuddar.









Hallå där!


Vilken helg och vilket väder, underbart! Vi har varit på landet och åkt båt och fiskat... Barnen fick upp hur mycket strömming som helst och de fick tydliga instruktioner från min mormor att fiskaren rensar själv sin fisk och det nere vid vattnen. Och det gjorde dom efter sin lilla lektion, så söta! Så nu har vi ätit strömming dagarna tre...


Nu är det sista skolveckan, vilket betyder klassträffar och utflykter så det är full rulle och nu har jag och lilleman precis bakat inför morgondagen.


Hoppas Ni haft en skön nationaldag och helg!



Kram Malin




torsdag 6 juni 2013

Nationaldagen...










Underbara dag!

Sovmorgon, fåglarna kvittrar och frukost ute...

 En Sverige bukett till Er, lupiner och gula liljor från trädgården... I dag blir det ett firande hemma i all enkelhet...






Vi ska ta tag i den här hörnan idag, passa på när man har en extra dag ledig bara så där, känns lyxigt. Det blir till att sandpappra, måla och sätta dit ben...här är det skugga just nu, ett skönt hörn märker man en sån här dag när man får riktig sommar värme. Sen ska vi äta massa jordgubbar, mums...


Ha en riktigt skön dag!


Malin






måndag 3 juni 2013

Akelja...


 


Vid brevlådan där vi återuppbyggt stenmuren och som just nu är helt kal, satte jag ner några akeleja, ormbunke och lupiner som växer på vår tomten, en tager vad en haver...










Ser lite mer inbjudande ut för brevbäraren...







Upp mot entrén gjorde jag lite spontant en rabatt... Den mjukar av den ganska stora och stela ytan. Här har jag blandat några av mina favoriter, lavendel, höst anemoner, bolltistlar, perovskia, rysk marton, vit och ljusblå höstvädd, busk malva, vit stäppsalvia och en vit akeleja. Några stockrosor har jag planterat innanför stenmuren där det också växer massa perenner från de tidigare ägarna vilket jag tycker är kul att spara. Nu är det bara att vänta med spänning på resultatet. Visst är det svårt att veta hur tätt man ska plantera och vilka som behöver mer plats, men det är ju det som är det trevliga med just perenner att det är bara är att experimentera, dela och ändra om.





Nu har jag precis kommit hem denna måndagkväll och klockan är mycket efter en trevlig kväll med kvinnligt nätverkande som gett mig nya kontakter och jag har fått träffa riktigt härliga och positiva tjejer sån´t ger energi.

Helgen tillbringade jag och min syster med vår kära mor som fyllt 60 år. Vi drog iväg med henne på äventyr med okänd destination och har njutit vid havet med god mat, vacker utsikt och mycket fnitter och mycket mycket mamma döttrar fnitter. Tänk att man kan ha så kul ihop! Jag tror att det var den bästa presenten för vår mamma, att få rå om oss på tu man hand.  

Så inget har hänt här hemma, ingen ute soffa att visa upp... Här kör vi lite manjana, njuter här och nu och stressar inte ihjäl oss... Så himla skönt!

Kram på Er, och Ni som efterfrågar Instagram.... njaa det väntar jag lite med.


Malin