foto: Peter Erlandsson
Tänkte idag bjuda på en fantastisk god tårta som jag gjort i långpanna och bjudit kära vänner på... Och jag har också blivit bjuden på den då vi blivit bortbjudna. Den är himelsk god, så testa den!
Sommartårta heter den men passar lika bra till alla kräftskivor som nalkas, bara att variera med bär efter säsong, tycke och smak.
Sommartårta med smörkräm och jordgubbar
12 bitar
Tid: 1 1/2 h
(Vill du ha riktigt mycket av den goda krämen, gör dubbel sats – som på bilden.)
Botten:
4 äggvitor
3 dl socker
4 droppar ättiksprit
3 dl Kelloggs Rice krispies
1/2 dl chokladdroppar (eller hackad mörk choklad)
4 äggvitor
3 dl socker
4 droppar ättiksprit
3 dl Kelloggs Rice krispies
1/2 dl chokladdroppar (eller hackad mörk choklad)
Smörkräm:
4 äggulor
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
125 g smör
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
4 äggulor
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
125 g smör
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
3 dl vispgrädde
1 liter färska bär (till garnering)
1 liter färska bär (till garnering)
Blanda äggvitor, socker och ättiksprit. Vispa hårt som maräng. Vänd ner Rice krispies och choklad. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna.
Grädda i 125° i ca 1 1/2 timme mitt i ugnen. Låt svalna.
Vispa ihop äggulor, socker, vetemjöl och grädde i en kastrull. Sjud tills krämen tjocknar. Rör hela tiden. Blanda i smör, vaniljsocker och salt
Låt krämen svalna. Bred krämen på botten, därefter den vispade grädden.
Garnera med färska bär.
Ta hand om er!
Här har vardagen tagit fart igen, men jag försöker att behålla lite semester feeling ändå...
Kram Malin
3 kommentarer:
Den ser ljuvligt god ut!!
Kram Therese
Hej den tårtan blir det definitivt på våra kommande kräftskivor, den ser fantastiskt god ut :)
Ha en fortsatt fin dag, Kram Caroline!
Men gu så gott det såg ut!!!! Kram!!
Skicka en kommentar