tisdag 19 juni 2012

"Sommar Caesar"...





































Hallå alla!!!
Jag trotsar sommaren och lagar sommarmat, hej vad det går...


Bjuder idag på denna sagolikt goda "Sommar Caesar" med nypotatis, sååå god. Just nu glöder grillen och till denna tar vi idag några olika varianter av starka chorizokorvar.


Testa, kanske kan vara något till midsommarbordet!

6 portioner

1 1/2 kg färskpotatis
1 romansallad
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
3 sardellfiléer
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl finriven parmesanost

flingsalt och peppar
1 citron
1 dl hyvlad parmesanost
2 dl krutonger

1. Borsta, skölj och koka potatisen. Häll av och låt svalna. Ansa och skär salladen i ca 3 cm stora bitar. (Jag hade inte romansallad hemma så det fick duga med ruccola)
2. Skala vitlöken och finhacka den, kapris och sardeller. Blanda hacket med crème fraiche, majonnäs och parmesan. Smaksätt med salt, peppar och några droppar pressad citronsaft.
3. Dela potatisarna om de är stora. Vänd försiktigt ner potatis och sallad i dressingen. Lägg salladen i en skål/fat och garnera med hyvlad ost och krutonger.
4. Servera med det som kylskåpet bjuder på och varför inte grillad sparris.

Smaklig måltid & glad sommar!


Nu är det dags att äta för mig,

Kramar till Er alla!
Malin


1 kommentar:

LOPPISLIV sa...

Tusen Tack för att du delar med dig av receptet, ser så himla gott ut, så detta måste absolut provas :-)) Kraaam Paula