tisdag 27 november 2012

Lärkträd...














Här i soffan har vi suttit & myst idag,



Ett litet pepparkaksbak orkade vi med och jag tror minsann att det har spöregnat precis hela dagen hu...det var ena riktigt blöta killar som kom hem från skolan idag.

En lärkkvist sitter nu i damachanen och några fler lite här och där...kan vara så att det ser ut som en skog här hemma nu :-) 

Den svartvita textilsladden från Ica Maxi (79 kr) använde jag till en stor stjärna i vardagsrummet. Som vanligt när jag håller på så smäller glödlampan och så finns ingen mer hemma och då lackar jag ut ha ha... Den står i fönstersmatten just nu, så får jag fixa lampor i morgon. Har jag tur så får jag spika dit en liiiten liten spik över fönstret, men min sambo är liiite kinkig med att slå hål i nya huset så vi får väl se, ser inte så tokigt ut när den står lite sådär på tvären heller...

Har precis lagt granris på kyrkbänken utanför huset med en ljusslinga över ååå så mysigt..


Sakta men säkert närmar vi oss första advent...


Trevlig kväll!

Malin


måndag 26 november 2012

Mjuk pepparkaka...






Godmorgon!

En liten sjukling sover här hemma fortfarande och jag har hunnit med att jobba av lite på morgonen. Så idag blir det en vab dag. Om han orkar sen så kanske vi kavlar ut några pepparkaksfigurer, vi får se, febern var väldigt hög igår. Det verkligen hällregnar ute och katterna ligger som små grisar utspridda i soffan och det ser såå rogivande ut.


Bjuder på ett recept idag som jag vet att både mormor och några på jobbet önskar.


Mjuk pepparkaka

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
1 dl naturell yoghurt
1 dl rårörda lingon
3,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 msk pepparkakskrydda

Häll i smörad form och grädda 175 grader ca 25-30 min (jag vill ha den lite mjuk i mitten...)

Sen brukar jag klabba över den här goda morotskaksglasyren när kakan svalnat.

7 msk smör
4 dl florsocker
200 gr philadelphia ost
2 tsk vaniljsocker

Rör detta till en smet, om det blir klumpar smält i micron någon minut, sen brer du över kakan och låter det stelna en stund.


Många kramar 
Malin


söndag 25 november 2012

Inte funkat...






Hallå!

Jag har inte kunnat lägga upp några bilder därav några dagars frånvaro, verkar som fler haft blogger problem?! Fy sååå frustrerad man blir när det inte funkar...ghaaaaa. Ja ja.

Helgen har varit mysig med saffransbullbak, skridskor i ishallen med grabbarna, ute fix och första adventsfikan med mjuk pepparkaka och glögg, så gott och såå skönt att bara vara!

Jag fick lärkträdsgrenar av min mammas man idag när dom var här och firade mig, jag har letat och letat, men han har en massa skog och givetvis hade han lärkträd, ingen blev gladare än jag, knäpp man är...ha ha. 

Adventsstjärnor hade jag tänkt skulle upp idag men så blev det visst inte, det får bli lite pö om pö i veckan...



En riktigt bra start på veckan till Er! 

Kram Malin

onsdag 21 november 2012

Naturligt vackert...









Jag fick för mig att Granit ...

skulle öppna sin webbshop nu i november, men det var ju nästa år. Ghaaa!!! Dom har så mycket fina grejer till bra priser och jag vill ha den där glödlampslingan, lite nyfiken på hur det skulle bli att knöggla ihop den sådär och hänga den i hallen där det är öppet upp... Den fina slingan med klädnypor skulle passa perfekt i barnens rum året om och de fina stämplarna perfekta nu till jul... Ja ja, och en sväng till Stockholm det hinner jag nog inte med. 

Jag är riktigt förtjust i bilden högst upp från Granit...lite så vill jag ha det i år, väldigt enkelt men ändå stämningsfullt och mysigt...



Kramar & Skön kväll till Er!
 Malin

måndag 19 november 2012

Skön helg...













Att börja helgen med fredagsbio kändes ju lite lyxigt...


Att avsluta helgen med söndagsmiddag hos finaste mormor och morfar, systra mi med sambo, världens goaste systersonbäbis Åhåå så mysig, K och så min mamma, hela ligan. Det bjöds på fransyska ni vet så där riktigt mör som bara mormor kan göra, kokt potatis, riktig gräddsås á la mormor (inte Keldas brunsås som jag kör till vardags..) syltlök, sparris, pickles och gelé, jaa det är en traditionell söndagsmiddag hos mormor, tack söta för det!!


Helgen passerade och den blev precis så där lugn och skön som jag önskade. Inga mobiletelfoner och ingen dator igång, inga måsten, långpromenad i skogen, tända ljus, em kaffe (som jag toppar med lite kardemumma i melittafiltret) som sprider en sån där magisk doft i huset, som förövrigt även doftade ny såpat. En liten eftermiddags lur kunde jag också kosta på mig. God mat, bubbel och tänd brasa till kvällen, jaa det är ta mig tusan livet på en pinne.

Lite grenar blev det från skogen och ute vid entrén står nu en ranglig stjärna då jag försökte mig på Tine K´s variant. Och så blev det lite tallris och mossa... Behövs det så mycket mer för att skapa lite snart är det advent stämning?! Nae inte enligt mig...

Nu tar vi tag i en ny vecka!

I kväll firas det för den här måndagen är lite speciell, alldeles full av kärlek! 


Kram Malin

torsdag 15 november 2012

Göra egna stjärnor...




 bilder från Tine K



Hej alla,

Jag längtar såå till helgen!!!

Visst behöver man lite dagsljus, jag vill fixa och plocka in lite grenar och göra stjärnor som bilderna ovan. (lite svårt i mörkret på kvällarna.)Jag vill också plocka in lite kvistar att sätta i glasskålar och kottar att dekorera med. Var hittar man lärkträdsgrenar?! Verkar inte finnas några i skogarna runt omkring där vi bor i alla fall?

Tänkte leta rätt på en julkartong och börja kika på om någon advensstjärna går att använda i år igen eller om den har blivit allt för fuktig och mjuk efter ett års förvaring i lada...

Jag inspireras hela tiden av Tine K och hennes fina touch av enkelhet och tidlösa elegans.

Det runda bordet i hennes hall lockar mig mer och mer, kanske det får bli en sväng till någon loppis eller myrorna i helgen och se om jag hittar just det där lagom stora runda bordet...om det nu skulle passa in i vår stora öde hall?!

Annars rullar det på som bara den... Jag har fått ok av min sjukgymnast att börja träna på mitt tidigare gym igen efter 8 månaders frånvaro. Jag ska givetvis forsätta med min rehab träning som tidigare, än är jag inte klar där. Och jag måste säga att wow så himla glad jag blev. Som vanligt är jag på eller av... så nu är det på och jag blir såå glad och såå mycket piggare av att börja träna lite mer på riktigt igen, tänk så mycket det gör för kroppen och knoppen.

Ett annat stort projekt som landat på mig nu är 800 kvm företags lokalyta som skall ritas och inredas för vår verksamhet, dvs det företaget jag jobbar på...Hej och Hå så kul!!! Det är total lycka för mig. Att planera det här är nog bland det roligaste jag vet, sitta med arkitek, planera för hur respektive avdelningar ska sitta och arbeta efter deras behov. Göra ett trevlig lunch rum och kökspentry, sköna utrymmen där man kan sitta ostört och samtala med en kollega, trivsamma konferensrum...färg, belysning och roliga skärmväggar och annat material. Jag har idéer så det redan bubblar över och jag sitter och skissar, skriver och planerar för presentationen om en vecka. Och det bästa av allt är väl att alla uppskattar det man gör och det om något ger ju energi.


Nehe nu är det forsdagsmys i kubik med barnen..

Stor Kram!
Malin

tisdag 13 november 2012

Ett paket...
































från Daniella Witte.


L:A BRUKETs tvål och diskmedel från Inreda Utreda damp äntligen ner i brevlådan.


Jag gillar de mörkbruna flaskorna mot det svarta och vita och att inte nämna doften, ååå så gott det luktar. 

En brun stjärna från Nordal och i en glasburk står en dikesgran från min mammas mans skogar. Lite advents stämning börjar det allt bli här hemma, så mysigt!


Trevlig kväll! 

Malin

måndag 12 november 2012

Förra året...








Jaa då såg det ut så här...


Vi höll på och riva torpet som låg på tomten. Söta lilla Clifford var med och hjälpte till som tyvärr inte finns med oss längre...

Och så hyrde jag ett gammalt torp, där jag bodde själv med barnen varannan vecka och med Clifford på 81 kg och mina fyra katter, mycket ved gick det åt under de båda vintrarna när jag bodde där.

Men nu bor vi äntligen här och uj uj uj vad jag njuter! Jag är så himla glad över att jag har träffat K och för att vi nu bor ihop för fy tusan vad ensamt det har varit.  

Därför känns det så där extra mysigt med advent i år, för jag är en riktig adventstjej. Och tänk "bara" att få fira en jul tillsammans i vårt gemensamma boende, jaa det kan nog inte bli bättre, det är lycka för mig!


Kram Malin

p.s Peter Jöback han var ju bara hur bra som helst...vilken röst.


torsdag 8 november 2012

Barhäng...






Tre svarta barpallar från IKEA fick det bli...



Nätta, med snurr, perfekt för en mellis eller lite häng under matlagningen. 

Udda gamla krokar har kommit upp på gästtoan och en fin tavla som nyckelhängare i tvättstugan, plåtskåpen är numer svarta, jaa saker och ting börjar ta form sakta men säkert och man inser att det är rätt mycket fix när man flyttar in i ett helt nytt hus... inte en krok finns. Toarullar får än så länge ligga i zinkhinkar på toaletterna, men det är väl egentligen det som är charmen och får ett nybyggt hus att inte kännas så perfekt...

Fick en fin present av en fantastisk vän i veckan som jag inte hade en aning om eller jo hon hade nämnt det för många månader sedan att den här fredagen var paxad till något kul, så i morgon blir det middag och Peter Jöback, bara sådär. Helt fantastiskt kul! Stor kram till dig min vän!

Nej, dags att fortsätta med torsdagskvällen, den blir nämligen så rolig som att åka och storhandla, mitt värsta aber... Men så skönt i morgon, att öppna ett välfyllt kylskåp, och så får det väl bli ett glas vin i kväll och lite god ost, det får väl gå!!!



Stor Kram till Er alla!

 Malin

tisdag 6 november 2012

"Lavendel vid citronträdet"...







Helt ok att vakna till den doften denna onsdagsmorgon...

Jag som aldrig varit på ljusparty eller tidigare köpt något dyrt doftljus. 

Men så stod jag där på Esq i lördags och de hade precis fått in alla dessa ljus från Reunion.

 
Där var det, det där ekologiska sojavaxljuset och jag föll pladask för"Lavendel vid citronträdet".

Japp, så det jag ville säga med det här inlägget var att jag erkänner, jag föll för bloggvärldens heta ljustips som är ute i etern just nu. Och jag kan inte annat än att varmt rekommendera det vidare, det lyser verkligen upp i höstmörkret.


Skön onsdag!
Malin



måndag 5 november 2012

Islandshästar...






Att börja en ny vecka för söta Malva verkar ju inte så tokigt...


Då får men ha i baktanke att hon varit ute på bus hela natten. I övrigt verkar det rätt skönt att vara katt!!! Vilka stuggrisar vi har här hemma!


Hästen fick det bli från By Nord inhandlad på Esq. Som gammal hästtjej så... Helt underbar och lite för dyr för min smak men ja, så fick det bli. 

I dag har det installerats Verisure här hemma, snabbt, smidigt och riktig snygg design dessutom. Bara vetskapen om att ha ett brandlarmsystem kopplat mot larmcentral känns oerhört skönt, jag som tänder så mycket ljus hela tiden. Och tänk så bra att få ett sms när äldsta sonen kommer hem från skolan, ett sms som säger att han checkat in här hemma. Tryggt & Skönt för oss alla! 


Skön kväll till Er!

Malin



lördag 3 november 2012

Att fördriva en lördag...
























...i en för mig underbar livsnjutaraffär, ja det är ju som att vara i paradiset eller som för barnen i godisaffären.


Jag tror jag glittrar när jag är i butiken för det är så rackarns kul! Helt galet kul, bara att få hjälpa till...tänk att man kan tycka att det är så kul. Och att få inspirera, för i butiken så inspireras man kan jag säga av allt fint. En riktigt härlig lördag!

Men så går jag där och tänker i bakhuvudet att hm... undra vad jag skulle köpa?! En lykta, en kudde, en lampa eller?... åå så mycket jag skulle vilja ha, och så står man där och attans så svårt det är att köpa något till sig själv?! Att ge råd och tips till andra, ja det bara trillar ur enklare än enklast. Men är det till sig själv nja då går man och vänder och vrider och funderar och känner innan man köper något eller tänker vad är prio?... ghaa så jobbig.


Fast idag kom jag hem med en kudde och vilken får ni se i morgon. Day´s matta som ni ser nederst ligger nu i entrén här hemma, den blev jätte bra.


Ha en riktigt skön lördagskväll!

Kram Malin

fredag 2 november 2012

Att börja en fredag...























...med tända ljus och en mysig lugn frukost med barnen är det bästa jag vet.


Tända ljus och en kopp kaffe och barnen kvittrar och tjattrar om allt och inget. Hur drömfångaren nog tagit bort de läskiga drömmarna och om hur Smilla har kurrat och buffat på H för att bli kelad under natten... De fina och de bästa!


Sen blev det full fart på jobbet och däremellan blev bilen båda nytvättad och nydäckad, mer jobb, ingen lunch och så började kvällen med ett besök hos svärmor som är frisör. Tack för det välbehövliga besöket, Äntligen lite glans i håret och det råttfärgade med några silvernyanser är helt plötsligt som bortblåsta... Och så kommer jag hem till en värmande brasa, årets första glögg och en man som säger jag Älskar Dig!

Värme och kärlek det finaste av det finaste...


I morgon väntar en härlig lördag då jag än en gång ska hjälpa till i butiken Esq här i Linköping, och det ska ha packats upp en hel del fina grejer har jag hört...


Ljusslingan med små granar av näver på matbordet är från Biskopgården...några  glasburkar och en gammal verkstadsmojäng som blivit ljusstake. 


Ha en skön fredagskväll!

 Kram Malin